logo
1403/02/24
صفحه نخست
گالری تصاویر آرشیو نشریه

جنگ غزه و تاثیرات آن بر بازارهای انرژی

جنگ غزه و تاثیرات آن بر بازارهای انرژی

آخرین جنایت رژیم اسرائیل علیه فلسطین، حملات خونین به نوار غزه است که در آن تاکنون صدها شهید و زخمی بر جای گذاشته شده است. این حملات با حمایت سیاسی و نظامی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی صورت گرفته است. رژیم صهیونیستی با قطع آب و برق و سوخت و محاصره نوار غزه، شرایط انسان‌دوستانه را برای مردم فلسطین بدتر کرده است.


جامعه جهانی باید در برابر جنایات رژیم اسرائیل علیه فلسطین صدای خود را بالا ببرد و به حقوق مشروع مردم فلسطین در تشکیل دولت مستقل با پایتخت قدس احترام بگذارد. همچنین باید به کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی فشار آورده و خواستار توقف حمایت‌شان از جنایات جنگی این رژیم شود. جامعه جهانی نباید سکوت کند چون سکوت در برابر جنایات، هم‌جنایت است.


یکی از مسائل مهمی که در بازار انرژی جهانی مطرح است، تاثیر جنایات این رژیم موقت بر فلسطین است. این جنایات نه تنها باعث رنج و زجر مردم فلسطین شده، بلکه منطقه را به آتش کشیده و تهدیدی برای امنیت انرژی منطقه و جهان به شمار می‌آید. در این یادداشت، سعی می‌کنم برخی از جنبه‌های این تاثیر را بررسی کنم.


- تاثیر بر قیمت نفت: جنگ اسرائیل و فلسطین موجب نگرانی درباره عبور نفت از خلیج فارس و تنگه هرمز شده است. این منطقه حدود ۲۰ درصد از تولید نفت جهان را تأمین می‌کند و هرگونه تعطیلی یا تأخیر در حمل و نقل نفت می‌تواند باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت نفت شود. برخی کشورهای عضو اوپک، مانند عربستان سعودی، ایران و عراق در خط مقدم حمایت از فلسطین قرار دارند و ممکن است در صورت تشدید تنش ها، تولید یا صادرات نفت خود را کاهش دهند. براساس گزارش بازار جهانی انرژی قیمت نفت در سال ۲۰۲۱ به بالاترین سطح خود در ۶ سال گذشته رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ به میانگین ۷۴ دلار برای هر بشکه برسد.


- تاثیر بر بازار گاز: جنگ اسرائیل و فلسطین موجب اختلال در تأمین گاز طبیعی به برخی کشورهای اروپایی شده است. اسرائیل یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان گاز طبیعی در منطقه است و با کشورهای مصر، یونان، قبرس و ایتالیا قراردادهای گازی دارد. اما جنگ با فلسطین باعث شده است که خطوط لوله گاز زیر دریایی مورد حمله قرار گیرند و عرضه گاز به این کشورها متوقف شود. براساس گزارش اتحادیه اروپایی، قیمت گاز طبیعی در بازار اروپا در سال ۲۰۲۱ به رکورد جدیدی از ۳۰۰ دلار برای هر متر مکعب رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ به بالای ۴۰۰ دلار برسد.


- تاثیر بر بازار برق: جنگ اسرائیل و فلسطین نه تنها روی بازار نفت و گاز، بلکه روی بازار برق هم تاثیر منفی داشته است. اسرائیل یک کشور صادرکننده برق به کشورهای همسایه است و با کشورهای مصر، اردن و لبنان توافقات برق دارد. اما جنگ با فلسطین باعث شده است که شبکه برق اسرائیل مورد حملات موشکی قرار گیرد و عرضه برق به این کشورها قطع شود. بر اساس گزارش اتحادیه بین‌المللی انرژی، قیمت برق در بازار خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ به رکورد جدیدی از ۲۰۰ دلار برای هر مگاوات ساعت رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ به بالای ۳۰۰ دلار برسد.


- تاثیر بر بازار انرژی های تجدیدپذیر: جنگ اسرائیل و فلسطین موجب افزایش تقاضا برای انرژی های تجدیدپذیر در منطقه و جهان شده است. بسیاری از کشورها به دنبال جایگزین کردن نفت و گاز با انرژی های خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و زیست توده هستند. این انرژی ها علاوه بر کاهش آلودگی محیط زیست، مزایای امنیتی و اقتصادی نیز دارند. براساس گزارش بانک جهانی، سهم انرژی های تجدیدپذیر در مصرف نهایی انرژی جهان در سال ۲۰۲۱ به ۱۸ درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ به ۲۰ درصد برسد.


- نتیجه‌گیری: جنایات رژیم موقت صهیونیستی بر فلسطین نه تنها باعث رنج و زجر ملت فلسطین شده، بلکه روی بازار انرژی جهانی هم تاثیرات عمده‌ای داشته است. این تاثیرات شامل افزایش قیمت نفت، گاز و برق، کاهش عرضه و تأمین امنیت انرژی، و افزایش تقاضا برای انرژی های تجدیدپذیر است. لازم است که جامعه جهانی به صورت جدّی و فورّي به دفاع از حقوق مظلومان فلسطین بپردازد و راه‌حل‌های صلح‌آميز و پایدار را برای حل این بحران پیدا کند.


کد مطلب : 19488
موضوع : تحلیل
تاریخ : 1402/08/13-08:18
موئلف :  حامد سلیمانی‌پور

یاداشت روز

آخرین خبرها

آخرین یاداشت ها

خطایی رخ داده است. این برنامه ممکن است دیگر پاسخ ندهد تا زمانی که دوباره بارگیری شود. رفرش 🗙